Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

• Carlijne Philips - BCL Associate •

Carlijne is doorlopend nieuwsgierig naar het brein. Die nieuwsgierigheid werd aangewakkerd in 2000, toen Carlijne tijdens haar promotieonderzoek aan den lijve ervoer welke impact het brein heeft op haar welbevinden, op stressbeleving en op het leveren van prestaties. Als docent ontdekte ze hoe ze – door aan de knoppen in het brein te draaien – de mentale fitheid, motivatie en het leerrendement van studenten kon beïnvloeden. En dat bleek pas het begin…

Rond 2006 ervoer Carlijne hoe waardevol breinkennis kon zijn in een rol als manager. Sindsdien wil ze alles over het brein weten. Zowel wetenschappelijk (Hoe werkt het brein nu precies?) als praktisch (Hoe kun je breinkennis inzetten voor jezelf, je team of de organisatie?). Them’s die haar boeien, zijn het inrichten van leer- en reorganisatieprocessen en het stimuleren van focus, ontspanning, creativiteit, luisteren, waarnemen, verbinden, conflictoplossend vermogen en mentale fitheid.

De berg aan kennis die Carlijne in de afgelopen jaren heeft opgedaan, deelt ze met veel passie met organisaties, management teams en uiteenlopende professionals. Zij doet dat als bevlogen spreker, trainer, coach en procesbegeleider. Haar kracht is dat zij het complexe inzichtelijk kan maken. Zij intrigeert mensen door haar kennis, humor en persoonlijkheid. Dankzij haar inlevingsvermogen, maar zeker ook door haar ruime werkervaring legt zij eenvoudig de link met de praktijk. Dat laatste is volgens Carlijne essentieel. Mensen komen namelijk vaak pas in beweging als zij ‘zien’ dat iets nieuws écht wat op kan leveren. En als het haalbaar is… Juist daarom matcht de persoonlijke visie van Carlijne zo goed met die van het BCL Instituut. BCL gaat voor inzicht, maar ook voor de praktische toepassing, zodat deelnemers daadwerkelijk profijt ervaren.

Privé geniet Carlijne samen met haar man en twee bijna puberende zoons (en familie en vrienden) enorm van hun zelfgebouwde huis in Amsterdam. Zij raakt niet uitgekeken op mooie films en de piano die ze tijdens haar studie kreeg, vormt een van haar favoriete plekken om te ontspannen. Daarnaast koestert zij nog altijd haar liefde voor onderzoek en advies als lid van een gemeentelijke rekenkamercommissie.

• Blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Breinkennis versterkt duurzame inzetbaarheid. Succesvolle samenwerking BCL en SO-MITT

Het inzetbaar houden van medewerkers op lange termijn, zeker in een krappe arbeidsmarkt, is van levensbelang voor bedrijven. Duurzame inzetbaarheid is dan ook een belangrijk thema in organisaties. Dat breinkennis en concrete breintools belangrijke handvatten geven om dit thema verder te brengen in een organisatie, blijkt uit de succesvolle samenwerking van BCL met Stichting Opleidingsfonds Mode-, Interieur- Tapijt- en Textielindustrie (SO-MITT).

Lees verder

[BLOGS]

Wat we kunnen leren van Ireen Wust

Eindelijk zien we de topsporters weer in actie. Mooi om hun prachtige resultaten te zien bij de Olympische Winterspelen in Peking. Maar wat ik naast de knappe sportprestaties ook boeiend vind, zijn de strategieën en keuzes die aan hun resultaten ten grondslag liggen. Wat kunnen wij hiervan leren?

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Veiligheidsregio Fryslan bouwt aan gezamenlijk brein-referentiekader

Christiaan Bruggen, opleider bij de Veiligheidsregio Fryslan, mag zich sinds het voorjaar 2018 BCL Professional noemen. Hij rondde met succes de vijfdaagse BCL professional opleiding af. Enthousiast ging hij aan de slag om trainingen binnen zijn organisatie met een nieuwe breinbril op te herontwerpen. Maar daarin wilde hij zijn team graag meenemen. Daarom vroeg hij het BCL instituut om incompany de training 6 Breinprincipes: maak je trainingen of lessen leuker én effectiever te verzorgen. Missie geslaagd? We vroegen Christaan naar de ervaringen van hem en zijn team.

Lees verder
Copyright © 2022 BCL instituut