Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

• Breinlink voor ouders •

Binnenkort in herdruk. Reserveer nu alvast een exemplaar. 

Welke ouder kent niet de verzuchting van zijn of haar kind: Rekenen (Engels / Biologie / .), dat leer ik nooit! Of: Mam/pap, wil je me helpen met mn huiswerk? Of: Ik heb helemaal geen zin, ik ben net aan het gamen! Hoe kun jij je kind beter begeleiden bij huiswerk en hem motiveren tot leren? De auteurs maken de nieuwste wetenschappelijke bevindingen over brein en leren op beeldende wijze toegankelijk voor ouders.

Het unieke aan dit boek is dat zij deze bevindingen vertalen naar praktische benaderingen en tips. Zo kun je met zes breinprincipes op een ontspannen en speelse manier huiswerk leuker maken voor je kind. Probeer eens een van de vele alternatieven voor rechttoe rechtaan overhoren uit. En lees hoe je kind met positieve feedback op zijn ontwikkeling en voortgang meer zelfvertrouwen en zin in leren krijgt. Ook wordt duidelijk hoe met name pubers jouw ondersteuning bij plannen broodnodig hebben. Ontdek hoe het brein werkt bij leren en hoe jij je kind kunt helpen meer uit zijn maakbare brein te halen. Dat maakt het leuker voor je kind en plezieriger voor jou. Een kleurrijk boek, boordevol tips en praktijkvoorbeelden van ouders om je kind meer lol in leren te laten krijgen. Zodat je kind nooit meer hoeft te verzuchten: Dat leer ik nooit! Extra: een uitneembaar boekje voor kinderen over de werking van het brein en huiswerktips: Help, ik word slimmer! (Geschikt voor kinderen van ongeveer 10-14 jaar) Gerjanne Dirksen is oprichter van het BreinCentraal Leren Instituut (BCL Instituut), de organisatie die breinkennis en de praktijk van begeleiden bij leren aan elkaar verbindt. Zij is de grondlegger van de zes breinprincipes en de ASOOO?-benadering. Zij is veelgevraagd spreker op symposia en congressen. Hulda Möller is verbonden aan het BCL Instituut en BCL Expert van het eerste uur. Zij geeft inspirerende lezingen en workshops aan docenten en ouders over brein en leren.

Binnenkort in herdruk

Binnenkort gaat het boek Breinlink voor ouders in herdruk. Wil je alvast een exemplaar reserveren? Stuur dan een e-mail naar info@bclinstituut.nl. We nemen dan contact met je op zodra het boek weer leverbaar is. 

• Blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Individueel coachen met de 6 breinprincipes: het werkt!

De 6 Breinprincipes van het BCL Instituut staan vooral bekend als accelerator voor (groeps)leertrajecten. Maar wist je dat je ze ook prima kunt toepassen in individuele coachingstrajecten? Dat ervoer ook Tommy Knigge van Thaeles. Hij deelt graag zijn tips. 

Lees verder

[BLOGS]

Perfectionisme is een sluipmoordenaar. Maar hoe word je als perfectionist weer Proud to be vout?

Met herkenning las Gertie Verreck afgelopen week het artikel in Trouw, getiteld ‘perfectionisme is een sluipmoordenaar’, een interview met orthopedagoog Ard Nieuwenhuis. De sociale druk om perfect te zijn, neemt toe. Hoe gaan we hiermee om als er zoveel druk op ons en onze werknemers ligt terwijl het binden van talenten een van de grootste uitdagingen is in deze arbeidsmarkt, vroeg ze zich af.

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Verdwalen? Het is de schuld van de hippocampus.

De weg kwijtraken wordt een groeiend probleem in onze vergrijzende samenleving. Volgens neurowetenschapper Ineke van der Ham van de Universiteit van Leiden komt 't door de achteruitgang van de hippocampus. 

Lees verder
Copyright © 2019 BCL instituut | algemene voorwaarden