Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

• Geef je brein een boost: nieuwe verdiepingsworkshops die prikkelen! •

De neurowetenschap zit niet stil. In de afgelopen jaren is er veel nieuwe kennis beschikbaar gekomen die ons nieuwe inzichten heeft opgeleverd. Deze nieuwe inzichten hebben we verwerkt in een viertal ‘breinboosts’: korte workshops die zowel live als online, in company als open inschrijving gevolgd kunnen worden en waarmee we een verdiepingsslag maken en je brein prikkelen.  

In deze breinboosts verrijken we jou (en je team) met de nieuwste kennis en ben je binnen twee uur weer helemaal up-to-date over het thema dat jij belangrijk vindt. Je kan namelijk kiezen uit vier verschillende thema’s.

Breinboost: Versterken van veerkracht en het verzilveren van talenten

Boost je brein met de nieuwste inzichten rondom het versterken van veerkracht. Wat komt er in deze workshop voorbij? Breinkennis rondom de kansen van het iets ouder wordende brein, ons stresssysteem, de impact van langdurige onrust op je brein en vooral hele concrete handvaten om veerkracht te versterken.

Voor wie?
Voor elke professional die aan de hand van prikkelende inzichten de eigen veerkracht maar ook die van anderen een boost wil geven.  

Breinboost: De breinprincipes ‘emotie, creatie en zintuiglijk rijk’

In deze breinboost verdiepen we jouw kennis en vaardigheden rondom de activerende breinprincipes: emotie, creatie en zintuiglijk rijk. Wat betekenen begrippen als ‘heartfelt goals’ en de veranderboekhouding? En hoe doorbreek je de verslavende dopaminetredmolen, versterk je het spelend leren en geef je nóg breinvriendelijkere presentaties? Op welke manieren kan je de kracht van muziek benutten in leren? Nieuwsgierig? Dan is deze breinboost echt iets voor jou.

Voor wie?
Professionals die eerder een workshop of training van de zes breinprincipes hebben gevolgd, zich nu willen verrijken en eigen programma’s, lessen of trainingen een boost willen geven.

Breinboost: De breinprincipes: ‘focus, herhalen en voortbouwen’

Een verdiepingsworkshop rond de structurerende breinprincipes: focus, herhalen en voortbouwen. Enkele prikkelende thema’s die aan bod komen: Wat betekent batchtasken? Hoe versterk je wilskracht en doorbreek je definitief gewoontes? Hoe kun je het brein stevig prikkelen om het leerrendament te versterken? Wat zijn de kansen van ons pauzesysteem? Wat houdt (om)schakeltijd in? Hoe zet je een breinvriendelijke leeromgeving neer?

Voor wie?
Professionals die eerder een workshop of training van de zes breinprincipes gevolgd hebben, zich nu willen verrijken en eigen programma’s, lessen of trainingen weer een boost willen geven.

Breinboost: Van brokkelbrein naar focus

In deze – op ons nieuwe boek gebaseerde - breinboost presenteren we alle nieuwe inzichten en praktische toepassingen rondom het denkbrein, het reflexbrein en het archiverend in een snelkookpan. Ontdek hoe snel de disbalans tussen de drie breinnetwerken op de loer ligt en maak kennis met de 4G’s: de grootste verleiders waardoor je reflexbrein als het ware op hol slaat. Oftewel: veel breinzichten om het denkende brein te versterken, het reflexbrein ‘aan de teugels te leggen’ en het archiverend netwerk in volle kracht te benutten.

Voor wie?
Alle professionals die zichzelf meer ‘flow’ gunnen en deze kennis willen gebruiken én willen voortzetten om anderen te helpen en te inspireren.

Nieuwsgierig en belangstelling om deel te nemen aan een van onze verdiepende workshops? Of heb je interesse in een incompany breinboost? Vul onderstaand contactformulier in en geef bij vraag/opmerking aan naat welke breinboost(s) jouw voorkeur uitgaat. We informeren je graag over de startmogelijkheden.

Contactformulier

Naam*
Organisatie*
Telefoon*
E-mail*
Vraag/opmerking*

• Blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Lancering website www.brokkelbrein.nl

Speciaal voor het onderwijs een website met alle info over het voorkomen van een brokkelbrein, met kennisbank en mooie workshops!

Lees verder

[BLOGS]

Even netflixen? Of toch liever een wandeling maken?

Dit zijn de guilty-brokkelbrein-pleasures van de BCL-associés (en dit doen ze om weer in focus te komen).

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Veiligheidsregio Fryslân bouwt aan gezamenlijk brein-referentiekader

Christiaan Bruggen, opleider bij de Veiligheidsregio Fryslân, mag zich sinds het voorjaar 2018 BCL Professional noemen. Hij rondde met succes de vijfdaagse BCL professional opleiding af. Enthousiast ging hij aan de slag om trainingen binnen zijn organisatie met een nieuwe breinbril op te herontwerpen. Maar daarin wilde hij zijn team graag meenemen. Daarom vroeg hij het BCL instituut om incompany de training 6 Breinprincipes: maak je trainingen of lessen leuker én effectiever te verzorgen. Missie geslaagd? We vroegen Christaan naar de ervaringen van hem en zijn team.

Lees verder
Copyright © 2023 BCL instituut