Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.


NIEUWS | 01-05-2018

• Save the date: 12 oktober | BCL professional event 'Het sociale brein' •

BCL Professionals opgelet: op 12 oktober aanstaande organiseren we het jaarlijkse event voor BCL Professionals. Het thema van dit jaar? ‘Het sociale brein’. Veel gaan we nog niet verklappen, wel kunnen we je alvast vertellen dat de spreker de Belgische professor Frank van Overwalle is.

LET OP: Vanwege wegwerkzaamheden, is de Europalaan in Utrecht deels is afgesloten. Als je met de auto komt, gebruik dan bijv. Google Maps voor een aangepaste route. Voor wat betreft OV: vanuit Utrecht CS kun je bus 63, 65, 66, 74 of 77 nemen en het beste uitstappen bij halte Balijebrug. Vanuit deze halte is het nog ongeveer 6 minuten lopen.

 

Over prof. dr. Frank Van Overwalle

Menselijke hersenen en wat erin gebeurt als we ons onder de mensen begeven, dat is wat Frank Van Overwalle – verbonden aan de Universiteit van Vlaanderen - interesseert. Welke hersendelen worden actief als we met iemand anders praten? Hoe kunnen we inschatten wat de ander gaat zeggen? Hoe komt het dat we allemaal zoveel vooroordelen over anderen hebben? Als sociaal psycholoog kijkt Frank van Overwalle naar mensen én hun hersenen.

 

We hebben alvast een leuk voorproefje voor je. In onderstaande video vraagt Frank van Overwalle zich af of we allemaal racisten zijn.

 

 

Regelmatig een lekkere breinsnack in je mailbox? Meld je aan voor onze periodieke nieuwsbrief BreinBites.
• Meer blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Kom naar het BCL Event op 3 oktober

Theo Compernolle geeft jou inzichten en handvaten om zelf als professional en binnen je organisatie op een positieve manier met stress om te gaan, zodat je de veerkracht van individuen, teams en de organisatie versterkt. Bestel nu je tickets!

Lees verder

[BLOG]

Yes I screwed up: een ode aan Proud to be Vout!

Door: Gertie Verreck

Wie gaat grasduinen in het uitgebreide arsenaal aan managementliteratuur komt tal van boeken tegen boordevol succesverhalen van ondernemers. Maar fouten, daarover wordt zelden gepubliceerd. Vind maar eens een ondernemer die uitgebreid wil vertellen over zijn mislukkingen. En dat maakt het boek ‘Yes I screwed up’ zo verfrissend. Achter een ruwe omslag van imitatie-schuurpapier volgen dertien prikkelende verhalen van ondernemers in ‘schurende ‘situaties’.  Want, zo claimt auteur Miloe van Beek terecht, van fouten leer je veel meer dan van successen. En daarmee is dit boek een ode aan een van de BCL motto’s: Proud to be Vout!

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Veiligheidsregio Fryslan bouwt aan gezamenlijk brein-referentiekader

Christiaan Bruggen, opleider bij de Veiligheidsregio Fryslan, mag zich sinds het voorjaar 2018 BCL Professional noemen. Hij rondde met succes de vijfdaagse BCL professional opleiding af. Enthousiast ging hij aan de slag om trainingen binnen zijn organisatie met een nieuwe breinbril op te herontwerpen. Maar daarin wilde hij zijn team graag meenemen. Daarom vroeg hij het BCL instituut om incompany de training 6 Breinprincipes: maak je trainingen of lessen leuker én effectiever te verzorgen. Missie geslaagd? We vroegen Christaan naar de ervaringen van hem en zijn team.

Lees verder
Copyright © 2019 BCL instituut | algemene voorwaarden