Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.


NIEUWS | 01-05-2018

• Save the date: 12 oktober | BCL professional event 'Het sociale brein' •

BCL Professionals opgelet: op 12 oktober aanstaande organiseren we het jaarlijkse event voor BCL Professionals. Het thema van dit jaar? ‘Het sociale brein’. Veel gaan we nog niet verklappen, wel kunnen we je alvast vertellen dat de spreker de Belgische professor Frank van Overwalle is.

LET OP: Vanwege wegwerkzaamheden, is de Europalaan in Utrecht deels is afgesloten. Als je met de auto komt, gebruik dan bijv. Google Maps voor een aangepaste route. Voor wat betreft OV: vanuit Utrecht CS kun je bus 63, 65, 66, 74 of 77 nemen en het beste uitstappen bij halte Balijebrug. Vanuit deze halte is het nog ongeveer 6 minuten lopen.

 

Over prof. dr. Frank Van Overwalle

Menselijke hersenen en wat erin gebeurt als we ons onder de mensen begeven, dat is wat Frank Van Overwalle – verbonden aan de Universiteit van Vlaanderen - interesseert. Welke hersendelen worden actief als we met iemand anders praten? Hoe kunnen we inschatten wat de ander gaat zeggen? Hoe komt het dat we allemaal zoveel vooroordelen over anderen hebben? Als sociaal psycholoog kijkt Frank van Overwalle naar mensen én hun hersenen.

 

We hebben alvast een leuk voorproefje voor je. In onderstaande video vraagt Frank van Overwalle zich af of we allemaal racisten zijn.

 

 

Regelmatig een lekkere breinsnack in je mailbox? Meld je aan voor onze periodieke nieuwsbrief BreinBites.
• Meer blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Individueel coachen met de 6 breinprincipes: het werkt!

De 6 Breinprincipes van het BCL Instituut staan vooral bekend als accelerator voor (groeps)leertrajecten. Maar wist je dat je ze ook prima kunt toepassen in individuele coachingstrajecten? Dat ervoer ook Tommy Knigge van Thaeles. Hij deelt graag zijn tips. 

Lees verder

[BLOG]

Perfectionisme is een sluipmoordenaar. Maar hoe word je als perfectionist weer Proud to be vout?

Met herkenning las Gertie Verreck afgelopen week het artikel in Trouw, getiteld ‘perfectionisme is een sluipmoordenaar’, een interview met orthopedagoog Ard Nieuwenhuis. De sociale druk om perfect te zijn, neemt toe. Hoe gaan we hiermee om als er zoveel druk op ons en onze werknemers ligt terwijl het binden van talenten een van de grootste uitdagingen is in deze arbeidsmarkt, vroeg ze zich af.

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Verdwalen? Het is de schuld van de hippocampus.

De weg kwijtraken wordt een groeiend probleem in onze vergrijzende samenleving. Volgens neurowetenschapper Ineke van der Ham van de Universiteit van Leiden komt 't door de achteruitgang van de hippocampus. 

Lees verder
Copyright © 2019 BCL instituut | algemene voorwaarden