Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.


NIEUWS | 26-08-2020

• Er komt een nieuw boek aan. Van brokkelbrein naar focus •

BCL Instituut (in de persoon van Gertie Verreck) en de breinexperts Gerjanne Dirksen en Theo Compernolle bundelen hun krachten en schrijven aan een nieuw praktijkboek over focus en aandacht en de invloed van social media en devices op het brein: Van brokkelbrein naar focus. Het boek is een musthave voor iedereen die in het onderwijs werkt.

Voor dit boek zijn we op zoek naar inspirerende praktijkverhalen van onderwijsprofessionals. Hoe houd jij de aandacht vast in je lessen of tijdens een college? Heb je creatieve ideeën voor micropauzes? Hoe houd je de balans tussen effectief smartphonegebruik en afleiding? Geef je jouw leerlingen/studenten de ruimte om te bewegen? Heb je als team of opleiding een beleid of afspraken gemaakt over dit onderwerp? Kortom: heb je een tip, een ervaring of een inspirerend idee voor ons... Laat het ons weten! Stuur een mail naar gertie.verreck@bclinstituut.nl en wellicht prijkt jouw praktijkvoorbeeld straks in ons boek.

Ben je nu al nieuwsgierig naar de inhoud? Blijf ons dan vooral volgen, want na de zomer starten we al met het delen van handige tips en tools die je direct in jouw lessen kunt gebruiken. Naar verwachting ligt het boek dit najaar in de schappen. Kun je niet wachten? Stuur ons dan alvast een mail en pre-order het boek. Dan krijg je het als een van de eersten toegestuurd.

 

Regelmatig een lekkere breinsnack in je mailbox? Meld je aan voor onze periodieke nieuwsbrief BreinBites.
• Meer blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Breinkennis versterkt duurzame inzetbaarheid. Succesvolle samenwerking BCL en SO-MITT

Het inzetbaar houden van medewerkers op lange termijn, zeker in een krappe arbeidsmarkt, is van levensbelang voor bedrijven. Duurzame inzetbaarheid is dan ook een belangrijk thema in organisaties. Dat breinkennis en concrete breintools belangrijke handvatten geven om dit thema verder te brengen in een organisatie, blijkt uit de succesvolle samenwerking van BCL met Stichting Opleidingsfonds Mode-, Interieur- Tapijt- en Textielindustrie (SO-MITT).

Lees verder

[BLOG]

Wat we kunnen leren van Ireen Wust

Eindelijk zien we de topsporters weer in actie. Mooi om hun prachtige resultaten te zien bij de Olympische Winterspelen in Peking. Maar wat ik naast de knappe sportprestaties ook boeiend vind, zijn de strategieën en keuzes die aan hun resultaten ten grondslag liggen. Wat kunnen wij hiervan leren?

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Veiligheidsregio Fryslan bouwt aan gezamenlijk brein-referentiekader

Christiaan Bruggen, opleider bij de Veiligheidsregio Fryslan, mag zich sinds het voorjaar 2018 BCL Professional noemen. Hij rondde met succes de vijfdaagse BCL professional opleiding af. Enthousiast ging hij aan de slag om trainingen binnen zijn organisatie met een nieuwe breinbril op te herontwerpen. Maar daarin wilde hij zijn team graag meenemen. Daarom vroeg hij het BCL instituut om incompany de training 6 Breinprincipes: maak je trainingen of lessen leuker én effectiever te verzorgen. Missie geslaagd? We vroegen Christaan naar de ervaringen van hem en zijn team.

Lees verder
Copyright © 2022 BCL instituut