Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.


BLOG | 02-04-2018

• Maakt een smartphone dommer? •

Multitasking werkt niet (en ja, ook telefoneren achter het stuur valt daaronder): je reageert langzamer en later en maakt meer fouten. Ook buiten de auto beinvloedt de smartphone ons concentratievermogen. Door de constante afleiding verliezen we het vermogen tot focus, één van onze zes breinprincipes. Use it or lose it… Maar ja, het gebruik van de smartphone aan banden leggen is zo lastig want ons brein is gek op nieuws en de bijbehorende dopamine kick.

 

Hoe ga je daar mee om? Je phone uit het zicht leggen helpt, maar dan ook echt uit het zicht leggen. Er komt binnenkort zelfs een doos op de markt (Block) die electromagnetische straling blokkeert en waarin zo’n 6 smartphones passen. Handig voor vergaderingen! En als je het lastig vindt om je phone weg te leggen zijn er apps die je kunnen helpen. Zoals de Freedom-Reduce Distractions App voor de I-phone bijvoorbeeld. Of de Clear-Lock app.

Regelmatig een lekkere breinsnack in je mailbox? Meld je aan voor onze periodieke nieuwsbrief BreinBites.
• Meer blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Individueel coachen met de 6 breinprincipes: het werkt!

De 6 Breinprincipes van het BCL Instituut staan vooral bekend als accelerator voor (groeps)leertrajecten. Maar wist je dat je ze ook prima kunt toepassen in individuele coachingstrajecten? Dat ervoer ook Tommy Knigge van Thaeles. Hij deelt graag zijn tips. 

Lees verder

[BLOG]

Perfectionisme is een sluipmoordenaar. Maar hoe word je als perfectionist weer Proud to be vout?

Met herkenning las Gertie Verreck afgelopen week het artikel in Trouw, getiteld ‘perfectionisme is een sluipmoordenaar’, een interview met orthopedagoog Ard Nieuwenhuis. De sociale druk om perfect te zijn, neemt toe. Hoe gaan we hiermee om als er zoveel druk op ons en onze werknemers ligt terwijl het binden van talenten een van de grootste uitdagingen is in deze arbeidsmarkt, vroeg ze zich af.

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Verdwalen? Het is de schuld van de hippocampus.

De weg kwijtraken wordt een groeiend probleem in onze vergrijzende samenleving. Volgens neurowetenschapper Ineke van der Ham van de Universiteit van Leiden komt 't door de achteruitgang van de hippocampus. 

Lees verder
Copyright © 2019 BCL instituut | algemene voorwaarden