Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.


BLOG | 02-04-2018

• Maakt een smartphone dommer? •

Multitasking werkt niet (en ja, ook telefoneren achter het stuur valt daaronder): je reageert langzamer en later en maakt meer fouten. Ook buiten de auto beinvloedt de smartphone ons concentratievermogen. Door de constante afleiding verliezen we het vermogen tot focus, één van onze zes breinprincipes. Use it or lose it… Maar ja, het gebruik van de smartphone aan banden leggen is zo lastig want ons brein is gek op nieuws en de bijbehorende dopamine kick.

 

Hoe ga je daar mee om? Je phone uit het zicht leggen helpt, maar dan ook echt uit het zicht leggen. Er komt binnenkort zelfs een doos op de markt (Block) die electromagnetische straling blokkeert en waarin zo’n 6 smartphones passen. Handig voor vergaderingen! En als je het lastig vindt om je phone weg te leggen zijn er apps die je kunnen helpen. Zoals de Freedom-Reduce Distractions App voor de I-phone bijvoorbeeld. Of de Clear-Lock app.

Regelmatig een lekkere breinsnack in je mailbox? Meld je aan voor onze periodieke nieuwsbrief BreinBites.
• Meer blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Volg ons ook op Instagram

Pssst... Sinds afgelopen week hebben we ook een Instagram-account. Volg ons daar voor nog meer braintips- en nieuws. 

Lees verder

[BLOG]

Even netflixen? Of toch liever een wandeling maken?

Dit zijn de guilty-brokkelbrein-pleasures van de BCL-associés (en dit doen ze om weer in focus te komen).

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Veiligheidsregio Fryslan bouwt aan gezamenlijk brein-referentiekader

Christiaan Bruggen, opleider bij de Veiligheidsregio Fryslan, mag zich sinds het voorjaar 2018 BCL Professional noemen. Hij rondde met succes de vijfdaagse BCL professional opleiding af. Enthousiast ging hij aan de slag om trainingen binnen zijn organisatie met een nieuwe breinbril op te herontwerpen. Maar daarin wilde hij zijn team graag meenemen. Daarom vroeg hij het BCL instituut om incompany de training 6 Breinprincipes: maak je trainingen of lessen leuker én effectiever te verzorgen. Missie geslaagd? We vroegen Christaan naar de ervaringen van hem en zijn team.

Lees verder
Copyright © 2022 BCL instituut