Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.


NIEUWS | 09-11-2020

• Maak kennis met onze sprankelende online programma's •

Food for thought

Kunnen jullie je programma’s ook online invullen? Die vraag krijgen we de laatste tijd steeds vaker. Ons antwoord? Natuurlijk kunnen we dat! Sterker nog, we hebben een aantal programma’s ontwikkeld die juist nu ontzettend waardevol zijn. Je leest het overal: medewerkers worstelen met thuiswerken en sociale isolatie doet een mens weinig goed. Kortom: wil je als werkgever, manager of teamleider investeren in je medewerkers? Doe het nu. Hieronder hebben we enkele thema’s voor je op een rij gezet voor sprankelende, online programma’s: stuk voor stuk cadeautjes voor (de breinen van) medewerkers.

 

Focus: haal meer uit je brein

Werk en het thuis en/of online (samen)werken vraagt veel van medewerkers. Het lijkt misschien relaxed, maar veel medewerkers vinden het ontzettend lastig om focus te houden, worstelen met prioriteiten en pauzes worden tot een minimum beperkt. Kortom: elementaire onderdelen voor een prettige en productieve werkdag komen in het gedrang. Tijdens dit webinar krijgen deelnemers een inkijkje in hun brein en krijgen ze 10 gouden tips aangereikt om te focussen en weer ‘in the flow’ komen. Ze halen niet alleen meer uit hun dag, maar ervaren ook meer werkplezier.

Lees verder »

Geef je veerkracht een boost

In een compacte lezing van ongeveer drie kwartier krijgen deelnemers concrete handvaten om hun veerkracht in deze uitdagende periode te versterken. Ze ontdekken waarom hun brein hen soms aanmoedigt, maar soms ook belemmert om stappen te zetten. Ze ervaren dat ze – juist in deze gekke tijd – veel meer kunnen dan ze denken. Én ze leren meer over de maakbaarheid van het brein en de impact ervan op eigen overtuigingen. 

Lees verder »

Stress als motor voor succes

Thuiswerken, onzekerheid, het ontbreken van een vast werkritme… veel mensen krijgen er stress van. En stress leidt – zo weten we uit verschillende onderzoeken - tot verminderde productiviteit en uiteindelijk zelfs verzuim. Toch hoeft stress lang niet altijd slecht te zijn. In deze workshop – de naam zegt het al – ervaren deelnemers hoe ze stress kunnen ombuigen. Ze krijgen inzicht in hun stresscurve en leren doorzien wanneer iets een uitdaging voor hen is (positieve stress) en wanneer een opdracht of situatie het werkrendement schaadt. Kortom: dit programma geeft deelnemers handvaten voor een gelukkige en productieve werkdag.

Lees verder »

Breinkrachtig leidinggeven in onrustige tijden

De coronacrisis (of een andere grote verandering zoals een fusie of reorganisatie) maakt het nodige los in mensen. Hoe ga je hier als leidinggevende mee om? Deelnemers maken kennis met de neurologische hoofdwetten van het brein tijdens onzekerheid. Ze leren in deze sessie over de impact van veranderingen op zichzelf en het team én ontdekken hoe ze hun managementstijl effectief kunnen aanpassen aan de situatie. Bovendien krijgen ze praktische tips om emoties van medewerkers én zichzelf beter te managen en om medewerkers beter te kunnen begeleiden in deze uitdagende periode.

Lees verder »

6 Breinprincipes online

Hoe maak je een webinar of online les aantrekkelijk? Hoe houd je de aandacht van toehoorders vast? Hoe ontwikkel je een programma waarvan de stof echt beklijft. De wetenschap achter breinleren verklapt het antwoord: creëer nieuwe, sterke en uitgebreide contacten tussen hersencellen. Tijdens dit programma maken deelnemers kennis met de zes breinprincipes (focus, herhalen, emotie, zintuiglijk rijk, creatie en voortbouwen); samen de zes smaakmakers voor elke – offline of online – training, les of presentatie. 

Lees verder »

De kunst van breinvriendelijke (online) presentaties

Iedereen die weleens een presentatie geeft tijdens een (online) vergadering, een meeting of wel eens voor groepen staat, weet: op langdradige verhalen, bomvolle slides, taaie kost en cijferkanonnades zitten toehoorders niet te wachten. Kort, krachtig en prikkelend… dat is het devies voor een presentatie met impact. Het webinar ‘De kunst van breinvriendelijke presentaties’ geeft je de eerste inzichten in het maken van een breinvriendelijk presentatie. Waarom? Met een breinvriendelijke presentatie hangen je toehoorders aan je lippen, blijft de door jou gedeelde informatie veel beter plakken én… bereik je écht het door jou gewenste resultaat. 

Lees verder »

Zoek jij nog een sprankelend programma voor de laatste weken van 2020 of als boost voor het nieuwe jaar? Wil je jouw team een cadeautje geven waar zij (en jouw organisatie) echt iets aan hebben? Neem contact met ons op! We denken graag met je mee over een programma dat aansluit bij jouw wensen. Van een korte lezing tot een dagdeelvullende, interactieve workshop.

Regelmatig een lekkere breinsnack in je mailbox? Meld je aan voor onze periodieke nieuwsbrief BreinBites.
• Meer blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Volg ons ook op Instagram

Pssst... Sinds afgelopen week hebben we ook een Instagram-account. Volg ons daar voor nog meer braintips- en nieuws. 

Lees verder

[BLOG]

Even netflixen? Of toch liever een wandeling maken?

Dit zijn de guilty-brokkelbrein-pleasures van de BCL-associés (en dit doen ze om weer in focus te komen).

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Veiligheidsregio Fryslan bouwt aan gezamenlijk brein-referentiekader

Christiaan Bruggen, opleider bij de Veiligheidsregio Fryslan, mag zich sinds het voorjaar 2018 BCL Professional noemen. Hij rondde met succes de vijfdaagse BCL professional opleiding af. Enthousiast ging hij aan de slag om trainingen binnen zijn organisatie met een nieuwe breinbril op te herontwerpen. Maar daarin wilde hij zijn team graag meenemen. Daarom vroeg hij het BCL instituut om incompany de training 6 Breinprincipes: maak je trainingen of lessen leuker én effectiever te verzorgen. Missie geslaagd? We vroegen Christaan naar de ervaringen van hem en zijn team.

Lees verder
Copyright © 2021 BCL instituut