Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.


NIEUWS | 10-05-2018

• Luchtig toetje met een boodschap •

Hoe houd je je hoofd cool bij een crisis? Of, beter gezegd, hoe gebruik je in geval van nood je brein op een slimme manier? Het Instituut voor Fysieke Veiligheid (IFV) benaderde het BCL Instituut met het verzoek een inspirerende, afsluitende lezing te houden tijdens de jaarlijkse netwerkdag op 8 maart jongsleden. De 75 deelnemers konden de lezing van BCL Associate Monique de Boer wel waarderen. Ze ervoeren de lezing als een luchtig toetje op een toch al inspirerende dag.

 

Monique had haar lezing vormgegeven rond het thema ‘brein en crisis’. Ze trapte haar lezing af met een introductie in de werking van het brein. Deelnemers maakten onder andere kennis met de drie breinsystemen en ontdekten meteen dat die drie systemen niet altijd samenwerken en zeker niet bij een crisis. Andere thema’s die de revue passeerden waren onder andere patroonherkenning, de werking van spiegelneuronen en het fenomeen ‘Amygdala kaping’, ofwel een afgesloten of verminderd waarnemingsvermogen als gevolg van een ‘overdosis’ adrenaline. Ook ontdekten de deelnemers dat multitasken een utopie is, hoe ze neurale netwerken in de grondverf kunnen zetten door te visualiseren (bijvoorbeeld door hulpverleners voor te bereiden op hun rol) en dat het slim is om het denkbrein te ontlasten.

 

De organisatie keek met een tevreden gevoel terug op de Netwerkdag en de lezing van Monique. De deelnemers ervoeren de lezing als een ‘luchtig toetje met een boodschap’ na een dag vol uitwisselingen over hoe te handelen in crisis.

 

 

Regelmatig een lekkere breinsnack in je mailbox? Meld je aan voor onze periodieke nieuwsbrief BreinBites.
• Meer blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Volg ons ook op Instagram

Pssst... Sinds afgelopen week hebben we ook een Instagram-account. Volg ons daar voor nog meer braintips- en nieuws. 

Lees verder

[BLOG]

Even netflixen? Of toch liever een wandeling maken?

Dit zijn de guilty-brokkelbrein-pleasures van de BCL-associés (en dit doen ze om weer in focus te komen).

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Veiligheidsregio Fryslan bouwt aan gezamenlijk brein-referentiekader

Christiaan Bruggen, opleider bij de Veiligheidsregio Fryslan, mag zich sinds het voorjaar 2018 BCL Professional noemen. Hij rondde met succes de vijfdaagse BCL professional opleiding af. Enthousiast ging hij aan de slag om trainingen binnen zijn organisatie met een nieuwe breinbril op te herontwerpen. Maar daarin wilde hij zijn team graag meenemen. Daarom vroeg hij het BCL instituut om incompany de training 6 Breinprincipes: maak je trainingen of lessen leuker én effectiever te verzorgen. Missie geslaagd? We vroegen Christaan naar de ervaringen van hem en zijn team.

Lees verder
Copyright © 2022 BCL instituut