Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.


IN DE MEDIA | 03-04-2018

• Leesvoer: Mensenorganisaties 24 evoluties onder de loep, weet wat er speelt bij strategisch HRD •

In het najaar van 2016 is het boek mensENorganisaties verschenen: 24 evoluties onder de loep, weet wat er speelt bij strategisch HRD (uitgeverij Thema).
Onder redactie van  hoogleraren Robert-Jan Simons en Tijs Besieux en Janneke Schenning.. En met een bijdrage van Gerjanne Dirksen, oprichter van het BCL instituut.

 

Een boek dat een prachtig overzicht geeft in de vele diverse ontwikkelingen op HRD-gebied! Er is dus een hoofdstuk over de breinconnectie, een evolutie die zeker het voetlicht verdient. Wat zijn nou die ontwikkelingen qua breinkennis waar we wat mee kunnen? En hoe kunnen HRD-ers dat gebruiken om mensen makkelijker te laten leren en ontwikkelen? En hoe kunnen leidinggevenden hun teamleden ondersteunen met hulp van breinkennis? In dit hoofdstuk worden oa een aantal praktische reflectievragen gegeven, gebaseerd op de twee BCL benaderingen.

Het boek mensENorganisaties werd in 2017 genomineerd als managementboek van het jaar. 

 

Samenvatting

Zonder beweging zijn mensen en organisaties ten dode opgeschreven. Maar hoe blijf je net die stap voor op de rest? En hoe weet je wat je kunt verwachten en hoe je daarop in kunt spelen? Op basis van 24 evoluties en een wetenschappelijke blik geven de auteurs je tips en tricks om veranderingen in je voordeel te laten werken. De evoluties in dit boek zorgen ervoor dat jij als individu en de organisatie waarin je werkt, mee blijven gaan in de tijd. Iedere evolutie biedt een nieuw perspectief. Vandaag is anders dan morgen en dit boek zorgt ervoor dat je de geschiedenis van de beweging kent, weet waar we nu staan en wat dit te bieden heeft voor de toekomst. Of het nu gaat om zelfgestuurd leren, bevlogenheid, leiderschap, impact van trajecten of leertechnologie.

Verbind wetenschap en praktijk

Hoogleraren en praktijkexperts uit Nederland en België zetten hun expertise in om je een doorkijk te geven in de tijd. En bieden je inzicht, tips en handvatten om de evolutie te omarmen. Dit boek maakt de unieke verbinding tussen wetenschap en praktijk. Want zoals Simon Sinek beweert, is er een groot gat tussen wat we weten vanuit de wetenschap en wat we daarmee doen in de praktijk. Dit is het boek dat je pakt om dat gat te dichten. De resultaten Daarmee is Mensenorganisaties een must voor iedereen die Strategisch Human Resource Development aanstuurt of vormgeeft: een eyeopener voor het speelveld waar we ons in bevinden. Kortom: een onmisbare encyclopedie over de trends die van invloed zijn op en in het HRD-veld. 

 

Praktische info

Titel: mensENorganisaties: 24 evoluties onder de loep

UItgeverij: Thema

ISBN: 9789462720701

Prijs: € 39,95

 

Regelmatig een lekkere breinsnack in je mailbox? Meld je aan voor onze periodieke nieuwsbrief BreinBites.
• Meer blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Volg ons ook op Instagram

Pssst... Sinds afgelopen week hebben we ook een Instagram-account. Volg ons daar voor nog meer braintips- en nieuws. 

Lees verder

[BLOG]

Even netflixen? Of toch liever een wandeling maken?

Dit zijn de guilty-brokkelbrein-pleasures van de BCL-associés (en dit doen ze om weer in focus te komen).

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Veiligheidsregio Fryslan bouwt aan gezamenlijk brein-referentiekader

Christiaan Bruggen, opleider bij de Veiligheidsregio Fryslan, mag zich sinds het voorjaar 2018 BCL Professional noemen. Hij rondde met succes de vijfdaagse BCL professional opleiding af. Enthousiast ging hij aan de slag om trainingen binnen zijn organisatie met een nieuwe breinbril op te herontwerpen. Maar daarin wilde hij zijn team graag meenemen. Daarom vroeg hij het BCL instituut om incompany de training 6 Breinprincipes: maak je trainingen of lessen leuker én effectiever te verzorgen. Missie geslaagd? We vroegen Christaan naar de ervaringen van hem en zijn team.

Lees verder
Copyright © 2022 BCL instituut