Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.


NIEUWS | 29-03-2018

• BCL-opleidingen en workshops geaccrediteerd door registerleraar.nl •

Vanaf 1 augustus 2017 is de Wet Beroep Leraar en Lerarenregister van kracht; volgend jaar op dezelfde datum gaat het nieuwe lerarenregister van start. Kort en bondig betekent dit dat leraren verplicht zijn om kun kennis en vaardigheden up-to-date te houden en deze ook vast te leggen in een openbaar register. In dit kader is het goed om te weten dat verschillende workshops en opleidingen van het BCL Instituut zijn gecertificeerd door registerleraar.nl.

 

Essentiële stof

Met gepaste bescheidenheid durven we te stellen dat kennis over de werking van het brein essentiële stof is voor leerkrachten die anno 2018 voor de klas staan. Sterker nog, door deze kennis te vertalen naar de vormgeving van lessen en de manier waarop je met jouw leerlingen – jong of oud – omgaat, haal je zonder twijfel meer rendement uit je lessen. Concreet: meer plezier, meer enthousiasme, meer motivatie, meer nieuwsgierigheid en een betere ‘opslag’ van kennis en vaardigheden.

Het BCL Instituut heeft een aantal opleidingen (BreinAtelier), workshops en lezingen speciaal voor het onderwijs ontwikkeld. Dit zijn incompany trajecten. Wil je als individu je kennis en vaardigheden op het gebied van breinleren bijspijkeren, ontdek dan onze open inschrijving workshops en opleidingen.  

 

Lerarenregister

Komend jaar - vanaf 1 augustus 2018 - gaat het nieuwe lerarenregister van start. In dit register worden alleen bevoegde leraren opgenomen. Het lerarenregister is een online systeem waarin leraren laten zien dat ze hun kennis en kunde op peil houden met na- en bijscholing. De beroepsgroep bepaalt zelf de invulling van het register, bijvoorbeeld door vast te stellen aan welke scholingseisen een leraar precies moet voldoen.

Regelmatig een lekkere breinsnack in je mailbox? Meld je aan voor onze periodieke nieuwsbrief BreinBites.
• Meer blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Individueel coachen met de 6 breinprincipes: het werkt!

De 6 Breinprincipes van het BCL Instituut staan vooral bekend als accelerator voor (groeps)leertrajecten. Maar wist je dat je ze ook prima kunt toepassen in individuele coachingstrajecten? Dat ervoer ook Tommy Knigge van Thaeles. Hij deelt graag zijn tips. 

Lees verder

[BLOG]

Perfectionisme is een sluipmoordenaar. Maar hoe word je als perfectionist weer Proud to be vout?

Met herkenning las Gertie Verreck afgelopen week het artikel in Trouw, getiteld ‘perfectionisme is een sluipmoordenaar’, een interview met orthopedagoog Ard Nieuwenhuis. De sociale druk om perfect te zijn, neemt toe. Hoe gaan we hiermee om als er zoveel druk op ons en onze werknemers ligt terwijl het binden van talenten een van de grootste uitdagingen is in deze arbeidsmarkt, vroeg ze zich af.

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Verdwalen? Het is de schuld van de hippocampus.

De weg kwijtraken wordt een groeiend probleem in onze vergrijzende samenleving. Volgens neurowetenschapper Ineke van der Ham van de Universiteit van Leiden komt 't door de achteruitgang van de hippocampus. 

Lees verder
Copyright © 2019 BCL instituut | algemene voorwaarden