Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.


NIEUWS | 29-03-2018

• BCL-opleidingen en workshops geaccrediteerd door registerleraar.nl •

Vanaf 1 augustus 2017 is de Wet Beroep Leraar en Lerarenregister van kracht; volgend jaar op dezelfde datum gaat het nieuwe lerarenregister van start. Kort en bondig betekent dit dat leraren verplicht zijn om kun kennis en vaardigheden up-to-date te houden en deze ook vast te leggen in een openbaar register. In dit kader is het goed om te weten dat verschillende workshops en opleidingen van het BCL Instituut zijn gecertificeerd door registerleraar.nl.

 

Essentiële stof

Met gepaste bescheidenheid durven we te stellen dat kennis over de werking van het brein essentiële stof is voor leerkrachten die anno 2018 voor de klas staan. Sterker nog, door deze kennis te vertalen naar de vormgeving van lessen en de manier waarop je met jouw leerlingen – jong of oud – omgaat, haal je zonder twijfel meer rendement uit je lessen. Concreet: meer plezier, meer enthousiasme, meer motivatie, meer nieuwsgierigheid en een betere ‘opslag’ van kennis en vaardigheden.

Het BCL Instituut heeft een aantal opleidingen (BreinAtelier), workshops en lezingen speciaal voor het onderwijs ontwikkeld. Dit zijn incompany trajecten. Wil je als individu je kennis en vaardigheden op het gebied van breinleren bijspijkeren, ontdek dan onze open inschrijving workshops en opleidingen.  

 

Lerarenregister

Komend jaar - vanaf 1 augustus 2018 - gaat het nieuwe lerarenregister van start. In dit register worden alleen bevoegde leraren opgenomen. Het lerarenregister is een online systeem waarin leraren laten zien dat ze hun kennis en kunde op peil houden met na- en bijscholing. De beroepsgroep bepaalt zelf de invulling van het register, bijvoorbeeld door vast te stellen aan welke scholingseisen een leraar precies moet voldoen.

Regelmatig een lekkere breinsnack in je mailbox? Meld je aan voor onze periodieke nieuwsbrief BreinBites.
• Meer blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Individueel coachen met de 6 breinprincipes: het werkt!

De 6 Breinprincipes van het BCL Instituut staan vooral bekend als accelerator voor (groeps)leertrajecten. Maar wist je dat je ze ook prima kunt toepassen in individuele coachingstrajecten? Dat ervoer ook Tommy Knigge van Thaeles. Hij deelt graag zijn tips. 

Lees verder

[BLOG]

Yes I screwed up: een ode aan Proud to be Vout!

Door: Gertie Verreck

Wie gaat grasduinen in het uitgebreide arsenaal aan managementliteratuur komt tal van boeken tegen boordevol succesverhalen van ondernemers. Maar fouten, daarover wordt zelden gepubliceerd. Vind maar eens een ondernemer die uitgebreid wil vertellen over zijn mislukkingen. En dat maakt het boek ‘Yes I screwed up’ zo verfrissend. Achter een ruwe omslag van imitatie-schuurpapier volgen dertien prikkelende verhalen van ondernemers in ‘schurende ‘situaties’.  Want, zo claimt auteur Miloe van Beek terecht, van fouten leer je veel meer dan van successen. En daarmee is dit boek een ode aan een van de BCL motto’s: Proud to be Vout!

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Veiligheidsregio Fryslan bouwt aan gezamenlijk brein-referentiekader

Christiaan Bruggen, opleider bij de Veiligheidsregio Fryslan, mag zich sinds het voorjaar 2018 BCL Professional noemen. Hij rondde met succes de vijfdaagse BCL professional opleiding af. Enthousiast ging hij aan de slag om trainingen binnen zijn organisatie met een nieuwe breinbril op te herontwerpen. Maar daarin wilde hij zijn team graag meenemen. Daarom vroeg hij het BCL instituut om incompany de training 6 Breinprincipes: maak je trainingen of lessen leuker én effectiever te verzorgen. Missie geslaagd? We vroegen Christaan naar de ervaringen van hem en zijn team.

Lees verder
Copyright © 2019 BCL instituut | algemene voorwaarden