Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.


NIEUWS | 20-06-2019

• Kom naar het BCL Event op 3 oktober •

Te weinig rust nemen, multitasken, continu online zijn, voortdurend een gevoel van onrust hebben. Herkenbaar? Stress wordt vaak gezien als werkvijand nummer 1. Niet terecht, vindt breinexpert en neuropsychiater Theo Compernolle. Want stress – mits goed gedoseerd – maakt je brein creatiever en alerter. "Stress kan een fantastische vriend zijn die jou en je organisatie helpt om topprestaties te leveren", aldus de specialist in neuropsychologie. Volgens Compernolle is bovendien niet de hoeveelheid werk of werkdruk de belangrijkste oorzaak voor stress, maar zijn bijvoorbeeld werkomstandigheden een grote boosdoener (de kantoortuin is de hel voor het brein). Zijn verhaal sluit naadloos aan bij de twee benaderingen van het BCL Instituut: de 6 Breinprincipes en de ASOOO®-benadering. 

 

3 oktober 2019: BCL Event 2019. Ben jij erbij?

Maak je op voor een dynamische middag met interessante, nieuwe inzichten. Compernolle verzorgt geen lezing, maar telkens korte, interactieve sprints, volledig toegespitst op vragen van het publiek. Onderwerpen die gegarandeerd de revue passeren, zijn:

Wat is stress en hoe werkt stress in het brein?
Wat is het verschil tussen positieve en negatieve stress?
Hoe weet je op tijd of jijzelf of je organisatie verkeerd met stress omgaat?
Hoe manage je de stress van medewerkers en versterk je de weerstand van je team, afdeling of bedrijf?
Wat zijn de verschillen in stressbeleving tussen mannen en vrouwen: hoe deal je ermee als professional?

Kortom: hoe transformeer je stress tot motor voor succes?
Zoals je van het BCL Instituut bent gewend, koppelen we de inzichten van Theo Compernolle direct aan de praktijk van leren, begeleiden, opleiden en ontwikkelen. Je keert met veel inspiratie en concrete handvaten huiswaarts.
 

Praktische informatie

Wanneer? Donderdag 3 oktober.
Hoe laat? Inloop om 13.00 uur. Om 13.30 start het programma. Om omstreeks 16.30 proosten we op een gezellige en hopelijk leerzame middag.
Waar? De Veenderhoeve, Stationsweg 5, 6745 XM De Klomp (bij Veenendaal).

 

Kaarten bestellen

Klik hier om je kaarten te bestellen. Je betaalt dan via iDeal. Je ontvangt een e-mail met daarin de bevestiging van jouw deelname. 
Je kunt ook via de e-mail jouw kaarten bestellen. Dan ontvang je van ons een factuur. Stuur een e-mail naar info@bclinstituut.nl o.v.v. bestellen kaarten BCL Event. Laat ons weten hoeveel kaarten je wilt hebben en vermeld de namen en e-mailadressen van jou en je eventuele gasten. Je krijgt dan van ons een factuur. 

Regelmatig een lekkere breinsnack in je mailbox? Meld je aan voor onze periodieke nieuwsbrief BreinBites.
• Meer blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Individueel coachen met de 6 breinprincipes: het werkt!

De 6 Breinprincipes van het BCL Instituut staan vooral bekend als accelerator voor (groeps)leertrajecten. Maar wist je dat je ze ook prima kunt toepassen in individuele coachingstrajecten? Dat ervoer ook Tommy Knigge van Thaeles. Hij deelt graag zijn tips. 

Lees verder

[BLOG]

Het gras is groener waar je het water geeft

Veel organisaties, teams en personen vinden veranderen een lastig iets. In deze blog geeft Gertie Verreck je concrete handvatten om sturing te geven aan verandering. Een handleiding voor het brein. 

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Veiligheidsregio Fryslan bouwt aan gezamenlijk brein-referentiekader

Christiaan Bruggen, opleider bij de Veiligheidsregio Fryslan, mag zich sinds het voorjaar 2018 BCL Professional noemen. Hij rondde met succes de vijfdaagse BCL professional opleiding af. Enthousiast ging hij aan de slag om trainingen binnen zijn organisatie met een nieuwe breinbril op te herontwerpen. Maar daarin wilde hij zijn team graag meenemen. Daarom vroeg hij het BCL instituut om incompany de training 6 Breinprincipes: maak je trainingen of lessen leuker én effectiever te verzorgen. Missie geslaagd? We vroegen Christaan naar de ervaringen van hem en zijn team.

Lees verder
Copyright © 2019 BCL instituut | algemene voorwaarden