Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.


BLOG | 20-02-2019

• Yes I screwed up: een ode aan Proud to be Vout! •

Door: Gertie Verreck

Wie gaat grasduinen in het uitgebreide arsenaal aan managementliteratuur komt tal van boeken tegen boordevol succesverhalen van ondernemers. Maar fouten, daarover wordt zelden gepubliceerd. Vind maar eens een ondernemer die uitgebreid wil vertellen over zijn mislukkingen. En dat maakt het boek ‘Yes I screwed up’ zo verfrissend. Achter een ruwe omslag van imitatie-schuurpapier volgen dertien prikkelende verhalen van ondernemers in ‘schurende ‘situaties’.  Want, zo claimt auteur Miloe van Beek terecht, van fouten leer je veel meer dan van successen. En daarmee is dit boek een ode aan een van de BCL motto’s: Proud to be Vout!

Van Beek heeft voor haar boek vele gesprekken met ambitieuze, startende ondernemers vertaald naar dertien herkenbare fouten. Enkele voorbeelden zijn: geen focus aanbrengen, de cijfers verwaarlozen of de aansluiting met de markt missen.

 

Achter elk succes schuilen vele mislukkingen

Het boek zorgt er niet voor dat je nooit meer fouten maakt, sterker nog, het pleit er zelfs voor dat wel te doen, want alleen door fouten te maken kom je verder. En dat is misschien wel de belangrijkste les die je uit dit boek kunt leren: achter elk succes schuilen vele mislukkingen. Geef dus niet op. Durf blunders te maken. Incasseer teleurstellingen. Leer van je fouten. Schaam je er vooral niet voor. Wees trots op je uitglijders. Verbeter jezelf. En wees een rolmodel voor anderen door mensen in jouw omgeving te leren dat ze fouten mogen maken. Sterker nog: creëer binnen je organisatie een cultuur waarin fouten maken onderdeel is van groei en succes.

 

Regelmatig een lekkere breinsnack in je mailbox? Meld je aan voor onze periodieke nieuwsbrief BreinBites.
• Meer blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Volg ons ook op Instagram

Pssst... Sinds afgelopen week hebben we ook een Instagram-account. Volg ons daar voor nog meer braintips- en nieuws. 

Lees verder

[BLOG]

Even netflixen? Of toch liever een wandeling maken?

Dit zijn de guilty-brokkelbrein-pleasures van de BCL-associés (en dit doen ze om weer in focus te komen).

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Veiligheidsregio Fryslan bouwt aan gezamenlijk brein-referentiekader

Christiaan Bruggen, opleider bij de Veiligheidsregio Fryslan, mag zich sinds het voorjaar 2018 BCL Professional noemen. Hij rondde met succes de vijfdaagse BCL professional opleiding af. Enthousiast ging hij aan de slag om trainingen binnen zijn organisatie met een nieuwe breinbril op te herontwerpen. Maar daarin wilde hij zijn team graag meenemen. Daarom vroeg hij het BCL instituut om incompany de training 6 Breinprincipes: maak je trainingen of lessen leuker én effectiever te verzorgen. Missie geslaagd? We vroegen Christaan naar de ervaringen van hem en zijn team.

Lees verder
Copyright © 2022 BCL instituut