Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.

• Artikel Caleidoscoop Van brokkelbrein naar focus •

Focus is een voorwaarde bij ontwikkelen en leren. Als docent of begeleider is het vaak een uitdaging om de aandacht van jongeren erbij te houden. Nieuwsgierig naar dit thema? Lees het artikel dat Theo Compernolle en Gertie Verreck schreven voor het onderwijsblad Caleidoscoop. Je krijgt meteen een aantal praktische tips cadeau om de aandacht van studenten vast te houden!
 

Klik hier om het document te downloaden.

• Blogs, nieuws & inspiratie •

[NIEUWS]

Lancering website www.brokkelbrein.nl

Speciaal voor het onderwijs een website met alle info over het voorkomen van een brokkelbrein, met kennisbank en mooie workshops!

Lees verder

[BLOGS]

Even netflixen? Of toch liever een wandeling maken?

Dit zijn de guilty-brokkelbrein-pleasures van de BCL-associés (en dit doen ze om weer in focus te komen).

Lees verder

[IN DE MEDIA]

Veiligheidsregio Fryslân bouwt aan gezamenlijk brein-referentiekader

Christiaan Bruggen, opleider bij de Veiligheidsregio Fryslân, mag zich sinds het voorjaar 2018 BCL Professional noemen. Hij rondde met succes de vijfdaagse BCL professional opleiding af. Enthousiast ging hij aan de slag om trainingen binnen zijn organisatie met een nieuwe breinbril op te herontwerpen. Maar daarin wilde hij zijn team graag meenemen. Daarom vroeg hij het BCL instituut om incompany de training 6 Breinprincipes: maak je trainingen of lessen leuker én effectiever te verzorgen. Missie geslaagd? We vroegen Christaan naar de ervaringen van hem en zijn team.

Lees verder
Copyright © 2023 BCL instituut