Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.
Duurzame inzetbaarheid: ontketen de 'inner Pippi Langkous'!

Ontketen het ontwikkelpotentieel van medewerkers: geef hun mindset een boost! De beste kick-off voor een leven lang leren.

Duurzame inzetbaarheid: ontketen de 'inner Pippi Langkous'!

  • Deelnemers worden zich bewust van het effect van een ‘gekleurde bril’ die ze geneigd zijn op te zitten. Ze krijgen zicht op hun eigen overtuiging over ontwikkelbaarheid: geloven ze dat ze kunnen groeien?
  • ontdekken welke overtuigingen hun kijk op collega’s en anderen bepalen;
  • gaan aan de slag met het oprekken van hun mindset: ze ontwikkelen een basis om ja te zeggen tegen verandering;
  • ontketenen hun inner Pipi Langkous: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan.”

Dit programma kunnen we aanbieden als:

   Brein Inspiratie Lezing  
  Brein Workshop (1 dagdeel)  

In het kort

Een leven lang leren is het credo van deze tijd. Mensen – jong en oud – moeten zich blijven ontwikkelen om courant te blijven binnen dynamische, steeds veranderende organisaties. Ervaring leert dat het groei- en ontwikkelpotentieel van medewerkers groot is, maar wordt afgeremd door hun eigen overtuigingen en onzekerheden (en eerlijk is eerlijk: soms ook door die van leidinggevenden/begeleiders: “Pietje, het wordt ook niks met jou!”). Tijdens deze interactieve inspiratiesessie krijgen deelnemers een nieuwe, frisse breinbril opgezet en krijgt hun mindset een flinke boost. Zo krijgen ze een realistisch perspectief op de eigen toekomst én op die van de mensen om hen heen; een basis om nieuwe skills te ontwikkelen en ja te zeggen tegen verandering.  

 

Programma

Onderwerpen die tijdens deze inspiratiesessie of workshop de revue passeren, zijn:

  • Een introductie in de werking van het brein. Hoe werkt leren en ontwikkelen in die grijze massa?
  • Fixed of Growth mindset: wat is het verschil? Met enkele prikkelende vragen en opdrachten, krijgen deelnemers zicht op hun eigen mindset en hun overtuiging over ontwikkelbaarheid. De basis voor hun huidige kijk (breinbril) op bijvoorbeeld de eigen (duurzame) inzetbaarheid en de ontwikkelingsmogelijkheden, maar ook op de samenwerking met collega’s.
  • Durven te ontwikkelen, of berusten in onbenut talent? Deelnemers gaan op zoek naar de mate waarin zij (denken) ontwikkelbaar (te) zijn. Wat gebeurt er als ze blijven trainen, blijven leren? Tevens werken we aan bewustwording over hoe deelnemers omgaan met uitdagingen. Omarmen ze deze (liever ‘oops’ dan ‘what if…’) of vermijden ze liever een fout?
  • Actie. We dagen deelnemers uit om na te denken over hoe zij hun mindset kunnen oprekken: ombuigen van ‘dat kan ik niet’, naar ‘ik kan het misschien nog niet, maar wil het wel proberen’.

Afhankelijk van de lengte van het programma, duiken we verder de diepte in. Dit is altijd maatwerk. 

 

Voor wie?

Dit programma is een eye opener voor medewerkers voor wie het van belang is om in de óntwikkelstand’ te blijven, bijvoorbeeld vanwege groei van de organisatie, een nieuwe koers, veranderingen binnen het bedrijf of de omgeving. Als leidinggevende helpt het om weer met een frisse blik te kijken naar je team en medewerkers. Deze workshop kan ook binnen het onderwijs voor docenten gegeven worden. Het met een open blik kijken naar wat leerlingen wel kunnen en het ontketenen van hun inner Pipi Langkous is dan het centrale thema.

Inschrijven

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven.

Meer info

Bel mij terug:


Meer weten over dit programma? Neem contact met ons op:
info@bclinstituut.nl  
T. 085 401 57 88
We beantwoorden graag je vragen of maken voor je een offerte op maat. 


 

Copyright © 2023 BCL instituut