Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.
Individueel breintraject: Presenteren met impact

Maak impact met mindblowing presentaties, voor iedereen die regelmatig presentaties in een zakelijke setting geeft. 

Individueel breintraject: Presenteren met impact

Van saaie slides naar een overtuigend verhaal!

  • Je leert hoe je impact maakt met je presentatie: van saaie slides naar een aantrekkelijk verhaal;
  • Je versterkt je overtuigingskracht door het brein van toehoorders te prikkelen;
  • Je ontdekt hoe leuk het is om presentaties te maken die toehoorders écht raken in hun hoofd en hun hart;
  • Je ervaart hoe je de aandacht van je groep vasthoudt;
  • Je gaat direct aan de slag met hun eigen presentatie(s).

Dit programma kunnen we aanbieden als:

   Individueel traject (2 online workshops) waarbij je praktische neuro-inzichte aangereikt krijgt en  een concrete eigen presentatie transformeert naar een breinvriendelijke variant die 'plakt' in het brein van je toehoorders. Het betreft een maatwerktraject, belangstelling? Stuur een mail naar info@bclinstituut.nl en we plannen een online afspraak in om je over de ins en outs te informeren.   

In het kort

Kan jij wel wat hulp gebruiken bij het verzorgen van een pakkende presentatie te verzorgen? Een inspirerend verhaal waarbij je met overtuiging en beeld je boodschap over de bühne brengt? Blijf je soms hangen in een powerpoint met taaie kost, jargon en droge feiten?

Iedereen die geregeld presentaties geeft of bijwoont, weet: op een verhaal met saaie sheets zit een publiek niet te wachten. Krachtig, verhalend en prikkelend… dat is het devies voor een presentatie met impact. ‘Presenteren met impact is een individuele presentatietraining, maar dan net even anders. Je leert hoe je in het brein van je toehoorder kruipt en… - nog veel belangrijker – hoe je het brein activeert. Want… breinvriendelijke presentaties zorgen voor betrokken en enthousiaste toehoorders, voor informatie die beklijft en dus… resultaat.  

Programma

De data voor de 2 bijeenkomsten worden in onderling overleg bepaald. Twee weken voorafgaand aan de eerste geplande datum, mag je al ‘aan de bak’. Elke werkdag krijg je een prikkelende en informatieve e-mail met telkens een korte, voorbereidende opdracht. Zo zetten we bepaalde kennis al in de grondverf.

Tijdens de individuele training, de eerste bijeenkomst (duur 2 uur)  passeren de volgende onderwerpen de revue.

  • De werking van het brein. Je maakt kennis met neurologische hoofdwetten voor impact en leert alles over ‘visuele verwerking’.
  • De opbouw van een goede presentatie. Met een goede dynamiek in het verhaal worden toehoorders niet nieuwsgierig, maar zelfs gretig.
  • Aan de slag. Je vertaalt het geleerde direct in de praktijk: aan de slag met je eigen presentatie.
  • Slimme technieken en handige tips & tricks. Stuk voor stuk praktische weetjes om je presentatieskills verder te verfijnen.

Na de eerste workshop ga je verder aan de slag met je eigen presentatie, tijdens de 2e sessie (1 uur) zet je samen met de trainer de puntjes op de 1. Het resultaat? Je beschikt over de kennis en handvaten om eigen presentaties mindblowing te maken en je beschikt over een eigen breinvriendelijke presentatie die je met impact kan gaan inzetten. 

Practice what you preach is het credo van deze individuele training. Verwacht dus ook hier geen saai verhaal om alleen maar naar te luisteren, maar eerdere een interactieve werkbijeenkomst en live clinic in één. De trainer – Jacquelien Willemse – deelt haar kennis en ervaringen, maar gunt je ook een kijkje in haar eigen brein: ze laat zien wat er in haar grijze massa gebeurt, zodra een presentatie een make-over krijgt.

Binnen twee weken na de 2e bijeenkomst ontvange je nog een e-book met extra inspiratie voor nog betere presentaties. In overleg kunnen we ook na afloop ondersteuning op maat bieden om presentaties naar een volgend niveau te tillen.

Voor wie?

Voor iedereen die regelmatig presentaties geeft in een zakelijke setting en de impact daarvan wil vergroten. 

Over de trainer: Jacquelien Willemse

In de zoektocht naar hoe het effect van lezingen, trainingen en workshops kon worden verhoogd, kwam BCL associate Jacquelien Willemse neurowetenschappelijke inzichten tegen over visuele waarneming. Naast de verwerking van prikkels in het brein, kwam zij ook onderzoek tegen over de impact van kunst op ons brein. Deze inzichten vertaalde Jacquelien naar trainingen op het gebied van ‘breinpresentatiekunst’ Jacquelien verzorgde ook een TEDx talk over dit onderwerp, bekijk deze hier.

 

Inschrijven

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven.

Meer info

Bel mij terug:


Meer weten over dit programma? Neem contact met ons op:
info@bclinstituut.nl  
T. 085 401 57 88
We beantwoorden graag je vragen of maken voor je een offerte op maat. 

Let op: je kunt ook als team of groep deze training volgen. . 


 

Copyright © 2023 BCL instituut