Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.
De kunst van breinvriendelijke presentaties

Maak impact met mindblowing presentaties: van saaie slides naar een aantrekkelijk en overtuigend verhaal. Voor iedereen die regelmatig presentaties in een zakelijke setting geeft. 

De kunst van breinvriendelijke presentaties

  • Deelnemers leren hoe ze impact maken met hun presentatie: van saaie slides naar een aantrekkelijk verhaal;
  • versterken hun overtuigingskracht door het brein van toehoorders te prikkelen;
  • ontdekken hoe leuk het is om presentaties te maken die toehoorders écht raken in hun hoofd en hun hart;
  • ervaren hoe ze de aandacht van hun publiek vasthouden;
  • en gaan direct aan de slag met hun eigen presentatie(s).

Dit programma kunnen we aanbieden als:

   Brein Bootcamp (2 workshops van een dagdeel)  
 

Brein Training (1 dag)

 

In het kort

Vinden jouw medewerkers het lastig om een pakkende presentatie te verzorgen? Een inspirerend verhaal waarbij ze met overtuiging hun standpunten over de bühne brengen? Krijgen ze al klamme handen bij het idee dat ze voor een groep moeten staan? Of blijven ze hangen in taaie kost, jargon en droge feiten?

Iedereen die geregeld presentaties geeft of bijwoont, weet: op een verhaal met saaie sheets zit een publiek niet te wachten. Krachtig, verhalend en prikkelend… dat is het devies voor een presentatie met impact. ‘De kunst van breinvriendelijke presentaties’ is een presentatietraining, maar dan net even anders. Deelnemers leren hoe ze in het brein van hun toehoorders kruipen en… - nog veel belangrijker – hoe ze het brein activeren. Want… breinvriendelijke presentaties zorgen voor betrokken en enthousiaste toehoorders, voor informatie die beklijft en dus… resultaat.  

 

Programma

Twee weken voorafgaand aan de geplande datum, moeten deelnemers al ‘aan de bak’. Elke werkdag krijgen ze een prikkelende en informatieve e-mail met telkens een korte, voorbereidende opdracht. Zo zetten we bepaalde kennis al in de grondverf.

Tijdens de training passeren de volgende onderwerpen de revue.

  • De werking van het brein. Deelnemers maken kennis met neurologische hoofdwetten voor impact en leren alles over ‘visuele verwerking’.
  • De opbouw van een goede presentatie. Met een goede dynamiek in het verhaal worden toehoorders niet nieuwsgierig, maar zelfs gretig.
  • Aan de slag. Deelnemers vertalen het geleerde direct in de praktijk: hun eigen presentatie.
  • Slimme technieken en handige tips & tricks. Stuk voor stuk praktische weetjes om de presentatieskills van deelnemers verder te verfijnen.

Practice what you preach is een beetje het credo van deze training. Verwacht dus ook hier geen saai verhaal om alleen maar naar te luisteren, maar eerdere een interactieve presentatie, werkbijeenkomst en live clinic in één. De trainer – Jacquelien Willemse – deelt haar kennis en ervaringen, maar gunt deelnemers tegelijkertijd ook een kijkje in haar eigen brein: ze laat zien wat er in haar grijze massa gebeurt, zodra een presentatie een make-over krijgt.

Binnen twee weken na de training ontvangen de deelnemers nog een e-book met extra inspiratie voor nog betere presentaties. In overleg kunnen we ook na afloop ondersteuning op maat bieden om presentaties naar een volgend niveau te tillen.

Voor wie?

Voor iedereen die regelmatig presentaties geeft in een zakelijke setting en de impact daarvan wil vergroten. 

Over de trainer: Jacquelien Willemse

In de zoektocht naar hoe het effect van lezingen, trainingen en workshops kon worden verhoogd, kwam BCL associate Jacquelien Willemse neurowetenschappelijke inzichten tegen over visuele waarneming. Naast de verwerking van prikkels in het brein, kwam zij ook onderzoek tegen over de impact van kunst op ons brein. Deze inzichten vertaalde Jacquelien naar trainingen op het gebied van ‘breinpresentatiekunst’ Jacquelien verzorgde ook een TEDx talk over dit onderwerp, bekijk deze hier.

 

Inschrijven

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven.

Meer info

Bel mij terug:


Meer weten over dit programma? Neem contact met ons op:
info@bclinstituut.nl  
T. 085 401 57 88
We beantwoorden graag je vragen of maken voor je een offerte op maat. 

 

Let op: ook als individu kun je deze training volgen. Meld je aan voor deze training als open inschrijving


 

Copyright © 2023 BCL instituut