Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.
Breinkrachtig hybride werken

Deze workshop helpt je om tot een best passende nieuwe manier van werken te komen voor jou en je team.

Breinkrachtig hybride werken

Na corona zijn we 'terug in het oude normaal… Of toch niet? Veel organisaties hebben gekozen voor een hybride vorm van werken: deels op kantoor, deels thuis. Dat lijkt simpel… gewoon een kwestie van afstemmen. Maar de praktijk is weerbarstiger. Want hoe werk je eigenlijk samen in zo’n nieuwe setting? Breinkennis kan jou en je team helpen om vorm te geven aan het nieuwe, hybride normaal. En dat is precies waar deze workshop over gaat.

We gaan aan de slag met het SCARF-model van Dr. David Rock van het NeuroLeadership Institute. Het SCARF model definieert de enige vijf elementen die elke mens vanuit evolutionair standpunt belangrijk vindt: Status, Certainty, Autonomy, Relatedness en Fairness. Staat een van die vijf factoren onder druk (iets dat heel aannemelijk is bij een ingrijpende verandering die hybride werken met zich meebrengt) dan veroorzaakt dit een stressreactie in de hersenen. En dat heeft gevolgen voor je gedrag: bewust, maar vooral onbewust.

Tijdens deze workshop creëer je aan de hand van breininzichten je eigen SCARF-thermometer. Op welke temperatuur werk jij graag hybride samen? Wat is fijn voor jouw brein? En hoe ziet de thermometer van je collega’s eruit?

Kortom: een inspirerende en praktische workshop en dat alles op een stevig fundament van breinkennis. Deze workshop helpt je om tot een best passende nieuwe manier van werken te komen voor jou en je team.

 

Voor wie?

Medewerkers en teams en afdelingen die graag op een effectieve en breinvriendelijke manier willen gaan samenwerken in de hybride organisatie.

 

Thema’s:

  • De gebruiksaanwijzing van jouw brein; je maakt kennis met de neurologische hoofdwetten van ons brein en de 3 breinnetwerken (ons denkbrein, reflexbrein en archiverend brein).
  • SCARF-model.
  • Vergaderen en ontmoeten in de nieuwe context.
  • Breinkrachtige feedback geven, ontvangen en afspraken maken.
  • Verbinding creëren en houden zowel dichtbij live als op afstand.

 

Resultaten

Na afloop van de training weet je wat je nodig hebt om goed te functioneren in de nieuwe werksetting én weet je wat de behoeften van jouw collega’s zijn. Jullie gaan de deur uit met duidelijke afspraken over jullie nieuwe manier van werken en hoe jullie met elkaar verbonden blijven.

 

Inschrijven

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven.

Meer info

Bel mij terug:


Meer weten over dit programma? Neem contact met ons op:
info@bclinstituut.nl  
T. 085 401 57 88
We beantwoorden graag je vragen of maken voor je een offerte op maat. 


Ken je ons boek al?

Deze workshop sluit aan bij ons gloednieuwe boek 'Van brokkelbrein naar focus'. Nog niet gelezen? Bestel het boek bij uitgeverij Synaps.

Copyright © 2023 BCL instituut