Altijd up-to-date. Meld je aan voor onze nieuwsbrief BreinBites.
Breinbegeleiderschap: ontdekken, toepassen, doen!

Tijdens deze eendaagse training ontdekken deelnemers - bijv. leidinggevenden, HR-professionals, (team)coaches - hoe ze breinen kunnen openzetten voor veranderen en ontwikkelen. 

Breinbegeleiderschap: ontdekken, toepassen, doen!

 • Deelnemers ontdekken het geheim van breinbegeleiderschap en maken kennis met de ASOOO®-benadering;
 • krijgen meer zicht op hun persoonlijk begeleiderschap;
 • versterken de autonomie en status van medewerkers om hun brein open te zetten voor ontwikkeling; 
 • ontdekken hoe groot hun eigen ontwikkel- en veranderbereidheid is en hoe ze die van een ander kunnen prikkelen;
 • maken kennis met (inter)actieve werkvormen voor breinbegeleiderschap en integreren deze direct in hun praktijkcasus.

Dit programma kunnen we aanbieden als:

   Brein Training (1 dag)  

In het kort

Onze wereld verandert continu. Zoals de Griekse filosoof Heraclitus al zei: "Veranderen is de enige constante." Dat vraagt veel van onszelf en van medewerkers. 

Ervaren jouw medewerkers (leidinggevenden, teamleiders, teamcoaches of -begeleiders) weleens dat mensen moeite hebben om te veranderen of te ontwikkelen? “Ik doe het al járen zo, mij verander je echt niet meer!” Of “Dat nieuwe systeem, dat zie ik mezelf echt niet meer oppakken.” Herkenbaar? Hoe stimuleren ze tot verder leren en continu ontwikkelen? Hoe zorgen ze ervoor dat ze nieuwsgierig zijn naar hun eigen mogelijkheden? En hoe zorgen ze ervoor dat mensen open staan voor feedback? Hun eigen overtuiging over iemands ontwikkelbaarheid is hierin de sleutel tot succes. Daarnaast is het simpel gezegd een kwestie van de juiste laatjes opentrekken en aan de juiste knoppen draaien. In het brein, welteverstaan. Door aan de knoppen van autonomie en status te draaien, draai je aan de dopaminekraan in het brein. Hoe meer dopamine, hoe meer het brein openstaat voor ontwikkeling. Tijdens deze eendaagse training ontdekken deelnemers het geheim van breinbegeleiderschap op individueel en op teamniveau.

 

Programma

Tijdens de training maken deelnemers kennis met het fenomeen breinbegeleiderschap en de ASOOO®-benadering. Ze gaan direct aan de slag met hun eigen praktijkcasus. Ze maken kennis met actieve werkvormen die de nieuwsgierigheid van medewerkers prikkelen en die aanzetten tot ontwikkelen, veranderen en leren. Door deze werkvormen te vertalen naar de eigen praktijk worden de resultaten direct geborgd.

Onderwerpen die de revue passeren, zijn:

 • De werking van het brein: plasticiteit, spiegelneuronen, fixed en groei mindset… Het zijn slechts enkele voorbeelden van termen die deelnemers leren kennen.  
 • Interactieve en breinvriendelijke introductie van de ASOOO®-benadering met 3 elementen om leermotivatie te verhogen.
 • Prikkelen van nieuwsgierigheid, ontwikkel- en veranderbereidheid.
 • ASOOO® verwerken in de eigen praktijk casus.

 

Voor wie?

 • Managers en leidinggevenden
 • HR Professionals en opleiders
 • (Team)coaches en begeleiders

Ervaringen

Enkele quotes van deelnemers

“Het effect van de wijze waarop ik vragen stel was echt een eyeopener. Met behulp van deze tips kan ik me echt versterken in gesprekken met medewerkers.”

“Ik heb geleerd hoe ik ideeën ten aanzien van de ontwikkelbaarheid van een medewerker in een gesprek blootleg, en hoe je de ander kan helpen in het zetten van stappen in de juiste richting”.

“Ik heb ervaren hoe het voelt wanneer je autonomie en status onder druk komen te staan, en weet nu op welke manier ik hier meer ruimte voor kan geven bij medewerkers.”

“Feedback geven vanuit een fixed en groei mindset ligt dicht bij elkaar. Ik ben alerter geworden van de wijze van feedback geven en de manier waarop ik groei kan stimuleren.”

“Ik heb concreet geleerd ontwikkelgerichte feedback te geven.”

- deelnemers 1-daagse training -

Inschrijven

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven.

Meer info

Bel mij terug:


Meer weten over dit programma? Neem contact met ons op:
info@bclinstituut.nl  
T. 085 401 57 88
We beantwoorden graag je vragen of maken voor je een offerte op maat.


Nieuwsgierig naar meer informatie over brein & veranderen?

Download ons gratis eBook 'Breinkennis inzetten bij verandertrajecten'

Dit programma zal worden aangeboden door BCL Instituut en BCL Opleidingen. BCL Opleidingen is Crkbo-gecertificeerd. Dit betekent dat we deze workshop, training of opleiding desgewenst met BTW-vrijstelling kunnen aanbieden.

Copyright © 2023 BCL instituut